Alken-Maes

Vacatures zoeken

vacatures gevonden

Eric Mingelinckx

Eric Mingelinckx

Studie A3 automechanica Start bij Alken-Maes Operator Huidige functie Meestergast conditionering
"Op 10 jaar tijd heb ik hier al een mooi traject afgelegd."

Wat doet Alken-Maes om interne mobiliteit te stimuleren?

“Wanneer een interessante plaats vrijkomt, wordt niet meteen naar de buitenwereld gekeken: eerst wordt gecheckt of zich al een geschikte kandidaat binnen onze rangen bevindt. Hier op de site in Alken worden nieuwe vacatures bijvoorbeeld steevast op de infoborden getoond. Als een bepaalde collega dé man of vrouw is voor de job, wordt die ook actief aangemoedigd om te solliciteren.”

Hoe is je meest recente jobswitch verlopen?

“Onze HR Business Partner heeft me gevraagd of ik de stap wilde zetten. Op dat moment had ik al ruime ervaring in de verschillende productieprocessen bij Alken-Maes. Zo had ik drie jaar gewerkt met TPM – kort voor Total Productive Maintenance – een verbeteringsprogramma dat verliezen opspoort, onder meer op vlak van energieverbruik.”

Wat waren de voornaamste redenen om intern van job te veranderen?

“Tsja, we werken om vooruit te geraken natuurlijk. Dus toen de kans zich voordeed, heb ik ze uiteraard gegrepen. Op tien jaar tijd heb ik hier alleszins een mooi traject afgelegd: ik ben begonnen als operator, dan ben ik voorman en vervolgens TPM-facilitator geworden, vandaag ben ik dus meestergast conditionering.”

Kan je rekenen op de nodige begeleiding doorheen je loopbaantraject?

“Je kan hier rekenen op alle steun om je functie optimaal te kunnen uitvoeren. Daarnaast krijg je de kans om geleidelijk in je nieuwe rol te groeien. Als voorman nam ik destijds al geregeld taken van de meestergast over, bijvoorbeeld wanneer die met vakantie was. Zo blijf je evolueren in de richting van nieuwe mogelijkheden. Wat de toekomst brengt? De tijd zal het uitwijzen, maar ik heb nog steeds de ambitie om te blijven groeien. Bij Alken-Maes kan dat zeker.”