Alken-Maes

Vacatures zoeken

vacatures gevonden
  • Bekijk een dagje uit het leven van Eric

    Eric Mingelinckx

    TPM Facilitator

    Ik ben het levende bewijs dat je bij Alken-Maes uitdagingen kan aangaan. Als voorman stuurde ik 8 jaar lang 12 mensen aan op de werkvloer. Vandaag stuur ik al 2 jaar verschillende teams van een 5-tal personen aan in het kader van TPM (Total Productive Management). Samen zoeken we naar oplossingen en verbeteringen om elk verlies in onze brouwerij aan te pakken.

    Bekijk een dagje uit het leven van Eric

Operations

Word maester in Operations

Maesters in Operations zijn actief op verschillende locaties, maar zijn verbonden door hun passie voor bier en hun ruime technische knowhow. 

Alken-Maes brouwt op drie verschillende locaties: Alken, Kobbegem en Opwijk. Als Maester in Brewing kom je zowel in contact met het brouw-, gistings-, lagerings- als het filtratieproces. Erg interessant, maar ook behoorlijk complex. Je werkt in een hoogtechnologische omgeving die toch nog altijd nood heeft aan een menselijke ‘touch’. Je persoonlijke inbreng én smaakpapillen vormen dan ook een erg belangrijk meetinstrument om de juiste voorwaarden en parameters te creëren voor een goed eindproduct. Omdat we zoveel verschillende soorten bieren brouwen, is afwisseling gegarandeerd. Aangesproken? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van brouwerijvacatures.

Als Maester in Logistics kan je meespelen op verschillende actieterreinen. Zo zorgen Maesters in ‘logistieke planning’ voor de vlekkeloze samenwerking tussen onze commerciële collega’s, de bevoorrading en de verschillende productiecentra. Eens de goederen geproduceerd zijn, garanderen onze ‘warehousing’-collega’s – m.a.w. onze magazijniers en heftruckchauffeurs (orderpickers) - dat deze goederen op een correcte manier aan onze klanten geleverd worden. De afdeling ‘logistieke customer support’ zorgt voor de administratieve ondersteuning: deze Maesters regelen het transport en verzorgen alle administratie zoals transportdocumenten, douane, accijnzen …

In onze Alkense afdeling worden de bieren van Alken-Maes verpakt in vaten en in flessen. Onze Maesters in Packaging belanden in een typische productieomgeving (bottelarij) met verschillende ploegen en operatoren. Veiligheid en kwaliteit zijn hier van het allerhoogste belang. Aangezien de lijnen gedurende de hele productietijd optimaal moeten draaien, kies je voor een tweeshiftensysteem (vroege en avondshift) of voor de vaste nachtploeg. Iets voor jou? Ontdek snel onze jobs in Packaging.

Word Maester in Quality en check of alle kwaliteitsnormen (zoals de vereiste parameters, de ISO-norm, smaak, gezondheid) behaald worden, zowel voor onze interne productie-eenheden als voor externe. Daarvoor maak je gebruik van diverse kwaliteitssystemen en analyses. Die garanderen dat de producten, (inclusief de aangeleverde goederen) van en voor Alken-Maes, aan alle voorwaarden beantwoorden op het vlak van kwaliteit en voedselveiligheid.

Onze Maesters in Quality Services zijn onderverdeeld in drie teams. Het eerste team verzorgt de mobiele installaties voor evenementen. Het tweede team staat in voor het plaatsen van nieuwe tapinstallaties in horecazaken, terwijl het derde team die installaties reinigt en onderhoudt. De planning van deze teams wordt verzorgd door de collega’s in Wellen. Een goede kennis van installatietechniek geldt als een absolute meerwaarde binnen dit departement.

De Maesters in Safety, Health & Environment bij Alken-Maes zijn onze veiligheids- en milieucoördinatoren. Ze promoten veiligheid en gezondheid binnen de onderneming via de ontwikkeling van veiligere, gezondere en meer efficiënte werkmethodes. Op die manier willen we de impact op onze omgeving minimaliseren. Daarom zetten zij zich in voor continue verbetering: zowel op het vlak van milieu-impact, als van de veiligheid en gezondheid van onze eigen en externe werknemers. Hieraan wordt bijzondere aandacht geschonken tijdens nieuwe initiatieven, wijzigingen in het productieproces, en herstellingen van tekortkomingen of gebreken.

Voor onze technische vacatures zoeken we Maesters die de diensten Brewing en Packaging ondersteunen en ervoor zorgen dat alle machines, installaties en apparatuur in het bedrijf in goede staat zijn. Een Maester in Technical Service voorkomt en verhelpt pannes in de productieafdelingen, maar gaat ook steeds voor continue verbetering. Soms gaat het er hectisch aan toe om stilstand van de productie te vermijden: stressbestendigheid en goede communicatievaardigheden zijn dus aangewezen...