Alken-Maes

Vacatures zoeken

vacatures gevonden

Onze vestigingen

In Alken bevindt zich onze centrale brouwerij, waar al onze merken (behalve Mort Subite en Affligem) worden gebrouwen en afgevuld. Ook planning en logistiek worden van hieruit gecoördineerd.

Javascript is required to view this map.
Bekijk op de kaart

In de artisanale brouwerij van Kobbegem brouwen we onze Mort Subite. De brouwerij werkt met unieke en authentieke productiemethoden, gebruikt hoogwaardige Belgische grondstoffen en beschikt over houten vaten waarin het geuze- en fruitbier kan rijpen tot een kwaliteitsvol klassebier.

Javascript is required to view this map.
Bekijk op de kaart

Welkom in ons hoofdkantoor te Mechelen: een gloednieuw, ecologisch verantwoord  gebouw. Hier werken collega’s samen in een trendy kantooromgeving. Bovendien kunnen ze geregeld bijpraten op ons loungy dakterras, of aan de bar.

Javascript is required to view this map.
Bekijk op de kaart

In Opwijk brouwt Alken-Maes de ambachtelijke bieren Affligem, Op Ale en Postel. Dankzij het toenemende respect voor traditie en authenticiteit, kende de Affligem Brouwerij de voorbije jaren een sterke groei. Daarom breidde ze haar productiecapaciteit gevoelig uit. 

Javascript is required to view this map.

Topvacatures

in Opwijk

Er zijn momenteel geen vacatures voor deze locatie

Alle vacaturesSpontane sollicitatie
Bekijk op de kaart

De back office van onze Maesters in Quality Services bevindt zich in Wellen. Deze collega’s staan in voor de planning van de verschillende Quality Services-teams.

Javascript is required to view this map.

Topvacatures

in Wellen

Er zijn momenteel geen vacatures voor deze locatie

Alle vacaturesSpontane sollicitatie
Bekijk op de kaart

Onze divisies

Fun & Cool

Fun & Cool, de jongste businessunit van Alken-Maes, bestaat uit gedreven sales- en marketingcollega’s die merken als Desperados in de markt zetten. De beoogde consumenten zijn veelal trendy feestbeesten die graag hippe bieren ontdekken. Het nachtleven is dan ook één van de belangrijkste jachtterreinen van deze Maesters at Work!

Kom meer te weten op www.funandcool.be

Marketing

Trade Marketing - Goede producten hebben we al, maar we willen ze natuurlijk ook aan de man brengen. Als Maester in Trade Marketing zoek jij naar originele invalshoeken waardoor onze producten opvallen en verkopen: promoties, publiciteitsmateriaal… Je benadert de klant als een slimme trade marketeer en probeert zoveel mogelijk impact te krijgen op het verkoopsmoment.


Brand Marketing - Het DNA van een merk passioneert je als geen ander? Je voelt je gewapend om onze branding tot in de puntjes te bewaken, en om creatieve acties te ontwikkelen? Verover dan een stoeltje in ons Brand Marketing-team. Hier kun je al je nieuwsgierigheid botvieren en - wie weet - bedrijfsgeschiedenis schrijven.

Sales Off-trade / Retail

Onze Maesters in Sales Off-trade zijn key account managers en sales promotors die de retail een commerciële boost geven. Zorg jij graag mee voor een stijgende verkoop van onze merken in supermarkten en winkels? Dan ben jij misschien wel de Maester at Work die we voor dit team zoeken.

Sales On-trade / Horeca

Onze Maesters in Sales On-trade tonen hun commerciële skills in de horecawereld of in één van onze eigen drankencentrales (West-Vlaamse Drankencentrale, Jetta Drinks, Antwerpse Drankencentrale en Limburgse Drankencentrale). Beschik jij over analytisch en strategisch inzicht? Ambieer je een job met verantwoordelijkheid? Met jouw sociale intelligentie weet je het engagement van caféhouders af te dwingen? Dan heb je ongetwijfeld alle troeven in handen om ons Maesters at Work-team te vervoegen.

Telesales

Als Maester in Telesales werk je ofwel voor onze on-trade-afdeling, ofwel voor onze off-tradeafdeling. De televerkopers van Alken-Maes telefoneren dagelijks met klanten om productpromoties voor te stellen en sales te stimuleren. Daarnaast volgen ze klanten op en handelen ze een aantal administratieve taken af. Voor Alken-Maes vormt het telesales-team een erg belangrijke hefboom om klanten commercieel te benaderen.


Brewing

Alken-Maes brouwt op drie verschillende locaties: Alken, Kobbegem en Opwijk. Als Maester in Brewing kom je zowel in contact met het brouw-, gistings-, lagerings- als het filtratieproces. Erg interessant, maar ook behoorlijk complex. Je werkt in een hoogtechnologische omgeving die toch nog altijd nood heeft aan een menselijke ‘touch’. Je persoonlijke inbreng én smaakpapillen vormen dan ook een erg belangrijk meetinstrument om de juiste voorwaarden en parameters te creëren voor een goed eindproduct. Omdat we zoveel verschillende soorten bieren brouwen, is afwisseling gegarandeerd. Aangesproken? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van brouwerijvacatures.

Logistics

Als Maester in Logistics kan je meespelen op verschillende actieterreinen. Zo zorgen Maesters in ‘logistieke planning’ voor de vlekkeloze samenwerking tussen onze commerciële collega’s, de bevoorrading en de verschillende productiecentra. Eens de goederen geproduceerd zijn, garanderen onze ‘warehousing’-collega’s – m.a.w. onze magazijniers en heftruckchauffeurs (orderpickers) - dat deze goederen op een correcte manier aan onze klanten geleverd worden. De afdeling ‘logistieke customer support’ zorgt voor de administratieve ondersteuning: deze Maesters regelen het transport en verzorgen alle administratie zoals transportdocumenten, douane, accijnzen …

Packaging

In onze Alkense afdeling worden de bieren van Alken-Maes verpakt in vaten en in flessen. Onze Maesters in Packaging belanden in een typische productieomgeving (bottelarij) met verschillende ploegen en operatoren. Veiligheid en kwaliteit zijn hier van het allerhoogste belang. Aangezien de lijnen gedurende de hele productietijd optimaal moeten draaien, kies je voor een tweeshiftensysteem (vroege en avondshift) of voor de vaste nachtploeg. Iets voor jou? Ontdek snel onze jobs in Packaging.

Quality

Word Maester in Quality en check of alle kwaliteitsnormen (zoals de vereiste parameters, de ISO-norm, smaak, gezondheid) behaald worden, zowel voor onze interne productie-eenheden als voor externe. Daarvoor maak je gebruik van diverse kwaliteitssystemen en analyses. Die garanderen dat de producten, (inclusief de aangeleverde goederen) van en voor Alken-Maes, aan alle voorwaarden beantwoorden op het vlak van kwaliteit en voedselveiligheid.

Quality Services

Onze Maesters in Quality Services zijn onderverdeeld in drie teams. Het eerste team verzorgt de mobiele installaties voor evenementen. Het tweede team staat in voor het plaatsen van nieuwe tapinstallaties in horecazaken, terwijl het derde team die installaties reinigt en onderhoudt. De planning van deze teams wordt verzorgd door de collega’s in Wellen. Een goede kennis van installatietechniek geldt als een absolute meerwaarde binnen dit departement.

Safety, Health & Environment

De Maesters in Safety, Health & Environment bij Alken-Maes zijn onze veiligheids- en milieucoördinatoren. Ze promoten veiligheid en gezondheid binnen de onderneming via de ontwikkeling van veiligere, gezondere en meer efficiënte werkmethodes. Op die manier willen we de impact op onze omgeving minimaliseren. Daarom zetten zij zich in voor continue verbetering: zowel op het vlak van milieu-impact, als van de veiligheid en gezondheid van onze eigen en externe werknemers. Hieraan wordt bijzondere aandacht geschonken tijdens nieuwe initiatieven, wijzigingen in het productieproces, en herstellingen van tekortkomingen of gebreken.

Technical Services

Voor onze technische vacatures zoeken we Maesters die de diensten Brewing en Packaging ondersteunen en ervoor zorgen dat alle machines, installaties en apparatuur in het bedrijf in goede staat zijn. Een Maester in Technical Service voorkomt en verhelpt pannes in de productieafdelingen, maar gaat ook steeds voor continue verbetering. Soms gaat het er hectisch aan toe om stilstand van de productie te vermijden: stressbestendigheid en goede communicatievaardigheden zijn dus aangewezen...

Business Information

De businessanalisten van Alken-Maes vergaren marktdata & trends en trekken daaruit een aantal relevante conclusies. Die vormen de basis voor aanbevelingen en advies. Dit zowel aan het salesteam, als aan de directie met het oog op eventuele strategische beslissingen.

Corporate Relations

Als Maester in Corporate Relations bewaak jij het imago en de reputatie van Alken-Maes. In nauwe samenwerking met de marketingafdeling ondersteun je de merkencommunicatie op PR-vlak. Daarnaast stuur je de inspanningen op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid mee aan. Ook een sluitende, betrouwbare crisiscommunicatie behoort tot de verantwoordelijkheden van je team. 

Finance

Bij Alken-Maes smaakt Finance absoluut niet droog. Financiële projecten met een veelzijdige betrokkenheid bezorgen je een wervelwind aan ervaringen. Het Accounting-team zorgt voor een correcte verwerking van alle boekhoudkundige processen. Credit Collection staat dan weer borg voor een tijdige inning van openstaande klantenvorderingen. De afdeling Immo-banking beheert alle leningen aan horecaklanten. Onze Maesters in Controlling ondersteunen alle afdelingen met businessinformatie en centraliseren de verschillende budgetten. 

HR

Ons HR-departement draagt people development hoog in het vaandel. Managers en medewerkers spreken jaarlijks concrete doelstellingen af, in lijn met strategische businessobjectieven. Een ideaal moment voor onze medewerkers om hun eigen ambities en persoonlijke doelstellingen duidelijk te maken. Door middel van coaching en opleidingsprogramma's proberen we hen zo sterk mogelijk te ontwikkelen. Daarnaast zijn er bij Alken-Maes ook HR-jobs in rekrutering & selectie en compensation & benefits.

Immo

Onze Maesters in Immo krijgen een veelzijdig takenpakket voorgeschoteld. Zij beheren ons bestaande gebouwenpatrimonium, maar gaan ook op zoek naar nieuwe, goed gelegen panden. Ze sluiten diverse contracten af (huur, water, elektriciteit,...) en brengen de nodige vergunningen in orde. Verder zoeken ze geschikte uitbaters en zorgen ervoor dat de binnenkant van een café perfect beantwoordt aan het gezicht van onze branding. Pas dan kunnen onze producten er in de beste omstandigheden verkocht worden... Iets voor jou? Rep je dan naar onze Immo-vacatures!

IT

Onze IT-afdeling bestaat uit twee sterke, complementaire teams. De Operations-poot garandeert service en system engineering, zodat de bestaande systemen perfect blijven draaien. De Applications-collega’s ontwikkelen en integreren nieuwe toepassingen, zoals onze eigen databases.

Legal

Met onze vacatures voor juristen gaan we op zoek naar Legal Maesters. Zij vormen een kleine, hechte groep die de andere medewerkers op de hoogte houdt van wettelijke veranderingen. Ze verstrekken de verschillende afdelingen de juiste juridische info en zijn erg goed op de hoogte van handels-, brouwerij-, concurrentie- en octrooiwetgeving. Bovendien zijn ze experts in juridische geschillen, en dus prima geplaatst om juridisch advies te geven. 

Purchasing

Bij Alken-Maes draag je als medewerker inkoop een grote verantwoordelijkheid: je staat in voor de aankoop van zowel grondstoffen, verpakkingen als publiciteitsmateriaal en gadgets... een wereld die nooit verveelt!

Onze troeven

 • Performance & development

  Alken-Maes zweert bij een performance-driven aanpak. We organiseren regelmatig persoonlijke evaluaties, waarin we focussen op de ontwikkeling van onze Maesters. Vooruitkijken zit in ons DNA: de Heineken - groep past zelf steeds een tienjarenstrategie toe.

 • Lokaal & internationaal

  Bovendien beschikken we over een erg aantrekkelijk, 100% Belgisch product. Onze lokale sterke merken worden gekruid met een internationale vibe. Als Maester ben je een onvervalste ambassadeur die de belangen van ons bedrijf met trots verdedigt. 

 • Een echte challenger

  Onze positie van challenger in de markt biedt veel ruimte voor creativiteit en out-of-the-box denken. De schaal van ons bedrijf stimuleert bovendien een persoonlijke aanpak: we zijn met 500 collega’s, waardoor er een erg persoonlijke sfeer heerst en je een concreet zicht op je eigen aandeel in het eindresultaat krijgt.

 • De feelgood-factor

  Bij Alken-Maes staat een stevige feelgood-factor voorop. Onze mensen kunnen dan ook rekenen op heel wat interessante voordelen. Zo kan je je werkdag afstemmen op je privéactiviteiten dankzij onze glijdende uren. Maar ook op heel wat andere vlakken maken we het aangenaam voor elke collega. 

 • Product, People & Planet

  Bij Alken-Maes gaat het niet alleen over Product, maar ook over People en Planet. In ons nieuwe kantoor worden energiebesparende technologieën toegepast. Daar kan je veel andere initiatieven bijtellen: de nieuwste waterzuiveringstechnieken, zonnepanelen, biobekers …