Menu

HR-director Eline Van Poeck over werken bij Alken-Maes

alken-maes artikel fokus

‘Je ei kwijt kunnen is belangrijk!'

Alken-Maes is officieel een Top Employer. Dat wil zeggen: een bedrijf waar werknemers zich kunnen ontwikkelen, zich goed voelen in hun vel én kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. “Het label is een mooie bekroning voor onze inspanningen én geeft sollicitanten meteen ook een idee van wat voor onderneming we zijn en welke waarden we belangrijk vinden. Ja, we zijn fier een Top Employer te zijn” zegt hr-director Eline Van Poeck.

Je goed voelen op je werk, daar draait het volgens Eline om. “Kijk, de grens tussen privé en professioneel is de laatste jaren vager geworden. Om daarmee te kunnen omgaan, moeten werknemers zich kunnen identificeren met het bedrijf waarvoor ze werken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dag en nacht met je job bezig moet zijn, een gezonde balans tussen privésfeer en werk is ook superbelangrijk, maar je moet wel je ei kwijt kunnen. En dat kan hier écht wel bij Alken-Maes."

De arbeidsmarkt is momenteel krap. Alken-Maes vulde dit jaar al 45 vacatures in, maar is nog steeds op zoek naar talent. De tijd van achteroverleunen en hopen dat sollicitanten plots voor de deur staan, is voorbij. “We doen aan proactief scouten. We leggen bijvoorbeeld contacten met studenten die nog op de schoolbanken zitten en schakelen hen in voor stages of projectwerk. Zo proeven zij meteen van een job bij Alken-Maes en kunnen ze voor zichzelf uitmaken of ons DNA past bij hun karakter en verwachtingen.”

Bij Alken-Maes werken vandaag 470 mensen, er staan nog 25 vacatures open. "Accountants, brouwers, ingenieurs logistieke specialisten, data-specialisten, een communications officer, noem maar op. Vooral brouwmeesters zijn moeilijk te vinden. Ten eerste omdat er niet zo geweldig veel mensen die opleiding volgen, ten tweede omdat ze heel gegeerd zijn. Als jij interesse hebt om bij de innovatieve challenger op de Belgische biermarkt te werken: niet aarzelen!”

Website made by MINSKY